Varmt välkommen till oss!

Vi är en personlig yogaskola i Råsunda, Solna, etablerad 2010 som erbjuder yogakurser med fokus på medvetenhet och närvaro, utan krav och prestation, där vi använder yogan som ett verktyg inte bara för fysisk utveckling utan även mental och själslig. Yogan har grund i den klassiska traditionella yogan med rötter i Indien och vi är affilierade till Satyananda yoga Sverige. Alla våra lärare har sin grund i den klassiska yogan och du kan lära känna oss närmare här!

Presentationsbild_Emma_Harlin_hösten_201

Siddha Vidya Emma Harlin

Grundare, ägare & yogalärare

Emma startade och driver Solna Yogaskola sedan 2010 och har undervisat i klassisk yoga (Sivananda & Satyananda yoga) sedan 2006. Hon kom i kontakt med yoga första gången 2003 i Daintree forest i Australien. Första mötet med yogan var ett starkt möte där hon visste att yogan var något hon aldrig skulle komma att släppa. Tvärtom visste hon att detta var det hon sökt, men inte visste fanns - förrän då - och att detta var något och ville fördjupa sig i.

Hon har genom åren praktiserat yoga för olika lärare inom olika yogatraditioner. Den yoga som kom att ligga henne varmast om hjärtat blev Satyananda Yoga. En yogatradition som inkluderar alla aspekter av yogan. För Emma har det varit viktigt att få de filosofiska och andliga aspekterna av yogan och inte bara de fysiska delarna, som kanske blivit det som mest förknippas med yoga i väst. I hennes klasser betonas vikten av närvaro och acceptans, yogan är mjuk och tillåtande.

 

Emma är förutom yogalärare även utbildad doula och gravidmassör och har flera vidareutbildningar inom gravidyoga och är  FaR-ledare (fysisk aktivitet på recept) och utbildad i senioryoga/mjukyoga vid Satyananda yoga center i London

Alessandro profile picture.JPG

Alessandro Sambuddha Ortona

Yoga teacher

Alessandro has been practicing Yoga from the age of 15 under the influence of his mother that was practicing from the sixties, inspired by the meeting with different teachers that were frequenting the house.

 

After getting his university degree in business management and working in the shipping business for a few years Alessandro was in search of a more simple and inspiring life and left his career to go to the Caribbean with some friends to start a new life. After staying there for six years he came to the realization that the exterior change did not provide the change he was looking for and he decided to abandon the enterprise and start to dedicate himself to Yoga intensively.  

 

He then met the great yogi Sri Sri Sri Satchidananda, with whom he learned the foundation of the ancient tradition of Hatha Yoga. After, together with Walter Tirak Ruta, he started teaching and helping the development of Pramiti Yoga school in Italy. Following that Alessandro went to stay at the Satyananda ashram in Greece where he met his Guru, Swami Shivamurti Saraswati and came to stay for 5 years.  

He has been teaching throughout Greece, for the last 15 years where he became a highly appreciated yoga teacher. From January 2021 he will be teaching as one of the main teachers at Solna Yogaskola.

Alessandro speaks Italian, Greek and English. 

Marie-Louise_Profilbild_hösten_2019_edit

Marie-Louise Holmgren

Yogalärare & Ayurvedisk hälsorådgivare

Marie-Louise har praktiserat yoga sedan 80-talet och är utbildad i den klassiska yoga enligt Satyanandatraditionen och har undervisat sedan 10 år tillbaka. Hon är också Ayurveda-hälsorådgivare och ger konsultationer på Solna Yogaskola från och med hösten 2017. 
Marie-Louise om yoga: "Yogan finns med mig i allt jag gör, i mitt hjärta och i mitt sinne. Yoga har betydelsen förening, enhet och harmoni och för mig är det ett praktiskt verktyg mot personlig utveckling och mognad. Den sätter igång ett inre växande som hjälper oss att reducera stress och uppnå balans i kropp och själ".

Marie-Louise håller klasserna i klassisk yoga & meditation grund & fortsättning.

Bild Marie Radhika Svensson_edited.png

Marie Radhika Svensson

Yogalärare

Marie är utbildad yoga- och meditationslärare i klassisk yoga enligt Satyananda traditionen. Efter att ha praktiserat andra yogaformer under tio år kände hon att hon äntligen hittade det djupet och den bredden i den klassiska yogan som hon längtat efter och tog steget och utbildade sig. Först i Indien och sedan i småland. Den klassiska yogan innehåller så många olika delar och oberoende av vart man befinner sig i livet finns det alltid något verktyg att plocka och använda sig utav i sin vardag för att leva livet mer levande, med större närvaro och i ett friktionsfritt flöde mellan sig själv och omgivningen runt omkring. Marie har nu undervisat i två år på Ayurveda Akademin där hon även arbetar med Ayurvediska behandlingar och konsultationer samt Pancha Karma retreats. Maries ständiga mantra är: ” I fall du vill hitta in i djupet på din medmänniska, och se bortom dennes form, börja med dig själv! Först när du står stadigt i dig själv kan du stå stadigt tillsammans med andra”.  

Det är just detta som är så fint med att undervisa i yoga. Ett rum fullt utav människor som modigt möter sig själva på mattan så att de sedan kan gå ut i världen och möta varandra. 

Maria_Hallden_presentationsbild_hösten_2

Maria Halldén

Yogalärare

En yogi som älskar resor, natur, meditation och kärleksfull vänlighet som hon strävar efter att förkroppsliga både på yogamattan och av. Att leva på ett kärleksfullt sätt gentemot sig själv, planeten och alla levande varelser är något hon brinner för.

Maria undervisar med hela sitt hjärta och skapar en trygg miljö för att kunna möta sina elever exakt var de är just nu, i sina kroppar. Hon bjuder in en öppen och tillåtande attityd till yoga genom hennes filosofi att i yoga kan vi inte göra fel.

"Yoga, mindfulness och meditation har förändrat mitt liv i den mån att jag lever och andas yoga idag. Yoga ger mig så mycket och jag vill inspirera hela världen till att yoga. Jag ser fram emot att dela denna yogiska resa med dig!”

Maria är mammaledig under hösten 2019.

© 2023 by Solna Yogaskola

  • Facebook Social Icon
Premumerera på vårt nyhetsbrev!